Tao Shiatsu

 

In 2012, na een lange zoektocht heb ik een nieuwe deur geopend tijdens een nascholing en ben in aanraking gekomen met Tao Shiatsu. Deze vorm van shiatsu is ontwikkeld door Ryokyu Endo. Tao Shiatsu is de uitbreiding van de meridianenstudie en behandelmethodes van Meester Shizuto Masunaga. Er worden nieuwe meridianen gehanteerd en TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) is geheel in een spirituele context geplaatst. Maar het belangrijkste is: het is zeer diepgaand en effectief.

 

 

Sinds 2013 studeer ik Tao shiatsu en dat wordt steeds meer toegepast in mijn praktijk. Tao shiatsu stimuleert niet alleen de genezing van klachten, maar werkt veel breder; het verbindt u opnieuw met de medemens en de natuur (Tao, het universum), om uw leven definitief een positieve wending te geven.

Tao Shiatsu 

 

De gezondheidsproblemen van de afgelopen veertig jaar zijn vooral chronisch van aard: nek- en rugpijn, hart- en vaatziekten, kanker, allergieën, depressies en gebrek aan energie, om slechts enkele te noemen. De snelle veranderingen in onze natuurlijke en sociale omgeving veroorzaken fysieke en mentale veranderingen in mensen. Overwerk, gebrek aan slaap geven nog meer stress aan het moderne leven. Druk en manipulatie, enkel en alleen op het lichaam gericht, is in de meeste gevallen niet voldoende om tot de bron van oorzaak te komen. Medicatie is in veel gevallen alleen gericht op symptoombestrijding. Tao Shiatsu, een methodiek welke ontwikkeld is door meester Ryokyo Endo, kan een goede therapie bieden. Uiteraard kan deze manier van behandelen ook heel goed preventief werken. Een andere kijk dus op heling van ons systeem.


Tao Shiatsu  behandelingen

 

De therapeuten werken vanuit hun hart, door op deze laag contact te maken met de cliënt kan een effectieve behandeling gegeven worden. Tao Shiatsu is als het ware een energetisch medicijn. Vitale levensenergie, of “Ki”, is steeds in beweging. Pijn en ziekte zijn het gevolg van een blokkering van deze beweging. De behandeling stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam door de stagnerende, en giftige energie weer in beweging te brengen. Zo kan stress, pijn of ziekte bij de bron aangepakt worden.

Tao Shiatsu kan verbetering brengen bij vele klachten zoals: rug-, nek-, schouder- en gewrichtsproblemen, stress, burn-out, hoofdpijn en migraine, spijsverteringsproblemen, depressies en emotionele problemen, slapeloosheid, artritis en nog veel meer. Tao Shiatsu behandelt de hele mens door het toedienen van een constante druk op de meridianen, of “Ki” kanalen in het hele lichaam. 


Tao Shiatsu – Life medicine of 21st century (EN)

In dit boek legt meester Ryokyu Endo uit dat de magie van shiatsu voortkomt uit de innerlijke geest van de genezer. In eenvoudige taal beschrijft hij de fundamentele concepten van de Oosterse filosofie en zijn holistische geneeskunde: yin en yang, ki, meridianen en empathie. Beginners verwelkomen de stapsgewijze instructies van de basisvorm voor het hele lichaam, zowel voor volwassenen als voor kinderen.  

 

Beoefenaars van een hoger niveau zullen hun diagnostische vaardigheden uitbreiden door middel van de meridianale diagrammen van de vierentwintig meridianen, maar ook vooral door zich in de Ki en hart theorie te verdiepen. (ISBN: 9781482574746 )


Meer weten of cursus volgen:

www.taosangha.nl